Punthorst – Leuke dingen doen in…

Bezoek en beleef Punthorst. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Dé reden om naar Punthorst af te reizen is Boswachterij Staphorst. Het is een aangelegd stuk productiebos dat de laatste jaren meer variatie kent. Middenin ligt een recreatieplas onder de naam Speelvijver Zwarte Dennen met daarbij grasvelden om in de zomer lekker te niksen. Bevalt dat je niet, dan kun je hier ook een balletje trappen.

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV kun je tot Staphorst of aan de zuidzijde van Punthorst in Nieuwleusen komen. Daarna wordt het de benenwagen, fiets, taxi, Segway of… Met de auto rij je vanaf de N377 via Nieuwleusen zo Punthorst binnen.

Tips en aanbevelingen

De belangrijkste reden voor buitenstaanders om naar Punthorst af te reizen zal ongetwijfeld de Boswachterij en het daarbinnen gelegen zandstrand zijn.

Kritische noot

Punthorst heeft niet echt een grote kern, het bestaat vooral uit losse bebouwing langs de J.B. Kanlaan. Behalve voor bewoners en hun familie / vrienden is dit nu niet het meest spannende onderdeel van het buurtschap.

Wat is er te doen in Punthorst?

Boswachterij Staphorst / Zwarte Dennen

In buurtschap Punthorst ligt de Boswachterij Staphorst. Het is in de jaren 30-40 van de vorige eeuw aangelegd als werkgelegenheidsproject en oorspronkelijk bedoelt als productiebos. Middenin het bos ligt Speelvijver Zwarte Dennen met kiosk, toiletten en parkeerplaats voor auto’s.

Leuk weetje

Aan de noordzijde van Boswachterij Staphorst, nog net in buurschap Punthorst, ligt aan de J.j. Gorterlaan een militair complex waar munitie in bunkers ligt opgeslagen. Het geheel wordt bewaakt en bezoek is niet mogelijk, maar met bijvoorbeeld Google maps is er wel een indruk te krijgen van de locatie met gebouwen en blusvijver. Of dat water nog nodig was geweest als het hier de lucht inging is de vraag. Voor het geval je je afvroeg waar het Nederlandse leger zijn spullen bewaard…

In de buurt van Punthorst

Andere plaatsen in Salland met nog meer leuke dingen om te doen… Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 2 januari 2021