Radewijk – Leuke dingen doen in…

Bezoek en beleef Radewijk. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV kun je tot Harderberg of Gramsbergen komen, daarna ben je aan jezelf overgeleverd. Met de auto rij je vanaf de N34 ofwel door Hardenberg ofwel door Gramsbergen naar Radewijk.

Tips en aanbevelingen

Hoewel je de verwachtingen niet te hoog moet opschroeven, is de ligging Radewijk toch wel enigszins bijzonder. Het is namelijk aan drie kanten omsloten door Duitsland. Rij je helemaal naar het oosten, dan kom je in buurtschap Achterin en die doet zijn naam behoorlijk eer aan.

Kritische noot

Radewijk is een nogal landelijk gebied en tenzij je van rondrijden langs boerderijen houdt niet echt een heel aantrekkelijke plek.

Wat is er te doen in Radewijk?

Korenmolen Windlust

In 1877 werd deze achtkantige beltmolen gebouwd nadat het exemplaar van 1861 was afgebrand. Een beltmolen wil zoveel zeggen dat deze op een verhoging staat, in dit geval een 3 meter hoge voet. Tot voor kort was de molen in gebruik bij een zorginstelling die de bakkerij runde.

Buurtschap Achterin

De ligging van Radewijk is wat opmerkelijk; als je op de kaart kijkt lijkt het op een neus die Duitsland insteekt. Radewijk is daarmee aan drie kanten omsloten door Duitsland en vanwege de vroegere vervening zijn er ook geen doorgaande wegen. Rij je vanaf Radewijk naar het oosten, dan kom je vanzelf in buurtschap Achterin waar weliswaar de wereld niet eindigt, maar de wegen toch wel.

In de buurt van Radewijk

Andere plaatsen in Salland met nog meer leuke dingen om te doen… Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2020-1
Laatste update: 18 augustus 2020