Reutum – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Reutum. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV kun je vanuit Ootmarsum met de buurtbus mee. Met de auto rij je over de N349 door Reutum heen, een kwestie van op tijd op de rem trappen dus.

Tips en aanbevelingen

Weinig mensen zullen Reutum als bestemming voor een dagje uit kiezen, maar de Twentse omgeving is beslist aantrekkelijk. Ook in de nabijheid liggen Tubbergen en het aantrekkelijke maar wel toeristische Ootmarsum.

Kritische noot

Reutum gezien hebben en dan vredig sterven? Het is mogelijk, maar zonder kan ook. Of gewoon nog heel lang blijven leven en genieten van het Twentse land.

Wat is er te doen/bekijken in Reutum?

R.K. Simon en Judaskerk

In het centrum van Reutum staat de R.K. Simon en Judaskerk. Hij is gebouwd in 1954 en dus niet bepaald oud. Op dezelfde plaats stond sinds 1818 al een eerder exemplaar. De huidige kerk doet ietwat gedrongen aan vanwege de tamelijk massieve stenen onderkant van de toren. Daarboven priemt de toren wel heel bescheiden in de lucht. Zoals bij zoveel R.K. kerken zijn ook hier de school en café niet ver weg.

Reutumse Sluis

In Reutum ligt in het kanaal tussen Almelo en de voormalige Pruisische grens een trapsluis; twee sluizen die op elkaar aansluiten. Vanaf de ijzeren ophaalbrug en het naastgelegen pad heb je er een mooi zicht op.

Morskieft café-restaurant-speeltuinen

Aan de Ootmarsumseweg (N349), tussen Fleringen en Reutum/Ootmarsum, ligt een café-restaurant met een grote binnen en buitenspeeltuin. Op een groot grasveld staan opvallend veel kruip- glij-, draai en zwaaitoestellen. Is het slecht weer, dan kun je binnen glijden en kruipen. Een gedeelte van de hal is met zand gestoffeerd. Voor de iets ouderen is er blacklight midgetgolf, ook leuk. Meer info: https://speeltuinmorskieft.nl/

Weerselose Molen / De Vier Winden

Langs de N343, van Weerselo richting Fleringen, staat in de bocht van de weg bij Camping De Molenhof een achtkantige stellingmolen. Hij is gebouwd in 1862 en kan nog worden gebruikt om graan te malen. Elke zaterdagmiddag is de molen open en kan er uiteraard ook meel worden gekocht. De molen staat feitelijk in Reutum, maar omdat hij niet ver van Weerselo staat wordt hij doorgaans de Weerselose molen genoemd.

In de buurt van Reutum

Andere plaatsen in Twente met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2020-1
Laatste update: 2 november 2020