Rheeze – Leuke dingen doen in…

Bezoek en beleef Rheeze. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

In hartje Rheeze ligt de Brink en die is een bezoek meer dan waard. In de directe omgeving is De Oldemeijer te vinden, een recreatieplas ten noordwesten van Rheeze in een flink bos waar je ook kunt wandelen en fietsen.

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV kun je Rheeze per bus bereiken en met de auto kom je via de N36/N34 en daarna enkele binnenwegen zo in Rheeze terecht.

Tips en aanbevelingen

Rheeze stelt als esdorp niet heel veel voor, maar het heeft wel een alleraardigste en eeuwenoude brink. Heb je toevallig dorst of honger, dan zit je hier ook meteen goed.

Zin om te zwemmen in een zwembad? Op sommige recreatieparken kun je ook terecht zonder dat je daar een tent of huisje hebt gehuurd, bijvoorbeeld op de Zandstuve.

Kritische noot

Rheeze ligt op een mooi plekje in het Vechtdal en toerisme is hier zonder meer enorm. Aan de Grote Beltenweg, aan de noordzijde van Rheeze, rijgen de campings en huisjesparken zich aaneen.

Wat is er te doen in Rheeze?

De Brink

Hoewel bescheiden van omvang, is het een stop absoluut waard: de oude brink van Rheeze. Om de Brink staan een aantal oude boerderijen die inmiddels rijksmonument zijn en ook voor dorstige kelen of rommelende magen is hier een oplossing voorhanden.

De Oldemeijer

Ten noordwesten van Rheeze ligt boswachterij Hardenberg, een groot bosgebied waarin de recreatieplas De Oldemeijer is te vinden. Deze recreatieplas is vrij toegankelijk en een deel is ondiep en geschikt voor kleinere kinderen. Toiletten en een kiosk met lekkers zijn er natuurlijk ook, dus wat houd je nog tegen?

Natuurmmuseum Rheezer-Marke

Meer dan 400 opgezette dieren zijn te zien in dit natuurmuseum. Natuurlijk kun je er dieren zien die in de omgeving ook in levende lijve rondlopen, maar ook dieren van wat verder weg. Naast het museum is een kleinschalige kinderboerderij. Meer info: https://www.rheezer-marke.nl/

In de buurt van Rheeze

Andere plaatsen in het Vechtdal met nog meer leuke dingen om te doen… Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2020-1
Laatste update: 24 juli 2020