Rheezerveen – Leuke dingen doen in…

Bezoek en beleef Rheezerveen. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV wordt Rheezerveen een moeilijk verhaal. Met de auto kun je via de N34 en/of N36 naar Rheezerveen rijden.

Tips en aanbevelingen

Aan de oostzijde van Rheerzerveen ligt een niet onaardig stuk bos. Het is toegankelijk via de Rheezerveenseweg en Larixweg.

Kritische noot

Rheezerveen is ontstaan in de 19e eeuw als plek waar veenarbeiders neerstreken. Na het afgraven van het veen kwamen er steeds meer boeren wonen en tot op de dag van vandaag is de Rheezerveenseweg met links en rechts boerderijen de centrale as van Rheezerveen. Een echt centrum kent Rheerzerveen dus niet, al staat er wel een Integraal Kind centrum (vroegere basisschool) en dorpshuis in de vroegere hervormde kerk.

Wat is er te doen in Rheezerveen?

Happy Fun Beach

Op Vakantiepark Stoetenslagh is een indoor funpark gecreëerd waar je ook als buitenstaander terecht kunt. Het geheel is een kas van 1250 m2 met daarin een gedeelte waar kinderen op het indoor strand beachvolleybal kunnen spelen of zwemmen in het overdekte zwembad. Natuurlijk is er ook het nodige te eten en drinken te krijgen en buiten zijn er in de recreatieplas glijbanen en bootjes. Meer info: https://www.happyfunbeach.nl/

Boswandeling

Rheezerveen bezit aan de oostzijde een stuk bos waar je aardig kunt wandelen. Het is niet voor niets dat hier een aantal vakantieparken zoals Het Stoetenslagh, De Klimberg en Ardoer Vakantiepark Rheezerwold omheen liggen. Ten zuiden van Rheezerveen ligt een nog veel groter bos met daarin recreatieplas Oldemeijer, een magneet voor zonnige zomerdagen.

In de buurt van Rheezerveen

Andere plaatsen in Salland met nog meer leuke dingen om te doen… Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2020-1
Laatste update: 11 augustus 2020