Schuinesloot – Leuke dingen doen in…

Bezoek en beleef Schuinesloot. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV kun je vanuit Hardenberg in buurtschap De Belt komen en vandaar zover je wilt de Schuinelslootweg oplopen. Met de auto rij je het eenvoudigst via de N852, vanaf het noorden of vanaf Slagharen in het zuiden, naar Schuinesloot.

Tips en aanbevelingen

Schuinesloot is geen toeristenmagneet, maar dat hoeft natuurlijk ook niet. Wil je iets meer reuring, dan is Hardenberg geen gek idee.

Kritische noot

Schuinesloot zal niet echt een bestemming zijn die bij mensen op de bucketlist staat. Het gebrek aan campings in Schuinesloot is illustratief, maar het nabij gelegen en veel bezochte Attractiepark in Slagharen kent iedereen dan weer wel.

Schuinesloot is in het bezit van een heuse rondweg. Iedereen die in het westen van Nederland woont zal hier zijn ogen uitkijken.

Wat is er te doen/bekijken in Schuinesloot?

Hervormde Kapel

Aan de oostzijde van het langgerekte Schuinesloot staat een charmante, kleine Hervormde kapel. Hoewel de naam doet vermoeden dat het een katholiek gebeuren is, is deze in 1926 gebouwde kapel dus in gebruik bij de Hervormde kerk.

Priona tuinen restaurant De Tuinkamer

De Priona tuinen zijn in de jaren 70 ontworpen door kunstenaars Henk Gerritsen en Anton Schlepers. De tuinen worden ecologisch beheerd en er worden daarom geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. Totaal zijn in de tuinen ca. 5000 verschillende soorten planten te zien. In de tuinen staat een oude kas waar tegenwoordig de chef gerechten creëert met gebruik van bloemen, planten en kruiden uit de Tuinen. Meer info: http://www.tuinkamer-priona.nl/

R.K. kerk O.L. Vrouw van Fatima

Geheel aan de westzijde van het lintdorp Schuinesloot, eigenlijk in buurschap de Belte, staat de katholieke O.L. van Fatimakerk. Deze uit 1951 stammende kerk is eigenlijk vooral interessant vanwege de geschiedenis. Het hele gebied is namelijk overwegend protestant maar door de komst van groepen katholieke veenarbeiders in de 19e en begin 20e eeuw ontstonden De Belt en Slagharen als katholieke enclaves.

In de buurt van Schuinesloot

Andere plaatsen in Salland met nog meer leuke dingen om te doen… Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2020-1
Laatste update: 13 augustus 2020