Slagharen – Leuke dingen doen in…

Bezoek en beleef Slagharen. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV is Slagharen met de bus vanuit Hardenberg te bereiken. Met de auto kom je het eenvoudigst via de N377 in Slagharen.

Tips en aanbevelingen

Een attractiepark is leuk, zeker met opgroeiende kinderen. Toch nog wat anders doen dan alleen maar in attracties met een hoge thrillfactor zitten? Dan zijn plaatsen als Dalfsen, Ommen en Hardenberg aan te raden. Zuchten de kinderen iets te diep bij dit idee alleen al, dan is dierenpark Wildlands in Emmen een goed alternatief.

Kritische noot

Het Attractiepark Slagharen is erg dominant in het dorp en trekt per dag heel wat verkeer. Het gegil uit de attracties is tot ver hoorbaar. Mocht je daar toevallig niet van houden, dan is Slagharen een plek om ver vandaan te blijven.

Wat is er te doen in Slagharen?

Het Oale Meestershuus

Het Oale Meestershuus is een museum dat is gevestigd in het huis van de oude hoofdmeester van de openbare school van Slagharen. Het streekhistorisch museum concentreert zich op de geschiedenis van Slagharen, Schuinesloot, Lutten en een stukje van De Krim. Onder andere heeft het museum een stijlkamer en een ingerichte grutterswinkel. Ook in de wisselde exposities op de bovenverdieping staat de plaatselijke geschiedenis centraal. Meer info: https://museumslagharen.nl/

Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Slagharen is het meest bekend van het attractiepark. Jaarlijks trekt dit park met attracties maar ook een heel groot huisjespark, veld met wigwams om in te verblijven en wat al niet, ongeveer een miljoen bezoekers. Het thema waar dit park zich steeds meer aan verbindt is Het Wilde Westen en een dagelijkse optocht met auto’s, dans en muziek om de dag te besluiten ontbreekt niet. Meer info: https://www.slagharen.com/

Molen De Pionier

Molen De Pionier is een korenmolen die op het terrein van Attractie- & Vakantiepark Slagharen staat, geheel aan de noordzijde. De molen is in 1859 gebouwd en na perioden van verval en restauratie draait de molen tegenwoordig weer regelmatig. Er zullen niet veel kinderen zijn die deze molen verkiezen boven een achtbaan van het attractiepark maar wie weet een idee voor de ouders?

In de buurt van Slagharen

Andere plaatsen in Salland met nog meer leuke dingen om te doen… Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2020-1
Laatste update: 13 augustus 2020