St. Isidorushoeve – Leuke dingen zien of doen in…

Bezoek en beleef St. Isidorushoeve. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV ligt St. Isidorushoeve op de buslijn Goor Haaksbergen. Met de auto rij je over de N347 dwars door St. Isidorushoeve, de rotonde geeft zo’n beetje het centrum wel aan.

Tips en aanbevelingen

St. Isidorushoeve ligt vlakbij Haaksbergen, een plaats waar meer is te zien en te doen.

Kritische noot

Hoewel St. Isidorushoeve in het Twentse land ligt is juist dit stuk toch wat meer open en agrarisch dan wat gewoonlijk is in Twente. Wil je meer in het coulisselandschap terecht komen, dan kun je vanaf hier het beste wat meer naar het noorden of oosten (achter Haaksbergen) gaan.

Wat is er te doen/bekijken in St. Isidorushoeve?

R.K. Isidoruskerk

De kerk, die nog steeds opvallend groot staat te zijn in het bescheiden st. Isidorushoeve, is gebouwd in 1927. Het buurschap is daarna eigenlijk rondom de kerk ontstaan. De kerk is toegewijd aan de H. Isidorus, patroon van de boeren. Aan de buitenzijde is de kap uitgevoerd in kruisvorm, intern is de kerk echter driehoekig met een middenbeuk die aan de oost­zijde is afgesloten door een halfronde abscis. De bijbehorende kerktoren mag dan 47 meter de lucht in priemen, verder is de kerk sober van uitvoering. Binnen zijn net na de Tweede Wereldoorlog wel muurschilderingen aangebracht. Meer info: https://heiligegeestparochie.nl/

In de buurt van St. Isidorushoeve

Andere plaatsen in Twente met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Laatste update: 11 maart 2021