Wesepe – Leuke dingen doen in…

Bezoek en beleef Wesepe. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Wesepe is een bescheiden dorpje in een agrarisch landschap. Ben je er toevallig, dan is de kerk met kerkplein en tegenover gelegen horeca een stop waard. Je kunt hier een aangenaam rondje wandelen.

Locatie/bereikbaarheid

Met de bus kun je vanuit Deventer naar Wesepe. Met de auto is Wesepe via de N348 tussen Deventer en Raalte te bereiken.

Tips en aanbevelingen

Wesepe is geen bestemming om bewust voor om te rijden. Maar als je toch in de buurt bent… In de omgeving zijn tussen Diepenveen en Olst een aantal landgoederen te vinden.

Kritische noot

Wesepe is een beetje rommelig dorp met aan de ene kant een kleine dorpskern en aan de andere kant lintbebouwing lang de Raalterweg.

Wat is er te doen in Wesepe?

Nicolaaskerk

De kerk die centraal in Wesepe staat is opvallend oud; hij stamt uit de 14e eeuw. Zoals gebruikelijk is de kerk in de loop van de eeuwen talloze keren verbouwd, uitgebreid en gerestaureerd. De kerk is nog steeds in gebruik bij de Protestantse Gemeente Wesepe. Meer info: https://wesepe.protestantsekerk.net/

Oude treinstation

Alleen voor de echte geïnteresseerden: In Wesepe is het oude treinstation van de voormalige spoorlijn Deventer – Ommen nog te zien. Erg succesvol was de spoorlijn niet; de treinen gingen in 1910 rijden en in 1935 was het door de opkomst van autobussen alweer een gedane zaak. Het stationsgebouw stamt uit 1909 en is tegenwoordig een woonhuis.

Wandeling 4,3 km door het buitengebied van Wesepe

Wesepe ligt in een agrarisch gebied waar je goed kunt wandelen. Het startpunt voor meerdere wandelingen is het kerkplein voor de Nicolaaskerk. Onder andere een met rode paaltjes uitgezette wandeling over zandpaden en smalle boerenwegen is een aanrader om een aangename frisse neus te halen. Meer…

Tip: Alternatief voor de met rood uitgezette wandeling is het “Weseper ommetje”, die bijna dezelfde route volgt maar op één punt wat langer doorloopt en daarmee op ongeveer 5 km uitkomt.

In de buurt van Wesepe

Andere plaatsen in Salland met nog meer leuke dingen om te doen… Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2020-1
Laatste update: 5 juni 2020