Zuidveen – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Zuidveen. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie/bereikbaarheid

Met het OV ga je met de bus van station Steenwijk richting Zwartsluis. Met de auto rij je via de N334 zo Zuidveen binnen. Alternatief is de afslag Steenwijk-Zuid op de A32 en via een niet al te lange route binnendoor ben je er ook snel.

Tips en aanbevelingen

Zuidveen ligt tegen Steenwijk aan en daar is genoeg te doen. Onder andere is in Steenwijk Villa Rams Woerthe te bezoeken waar ook het Museum Hildo Krop in is gevestigd. Daarnaast heeft Steenwijk een grote kerk en een best leuk centraal plein met horeca. Aan de zuidwestzijde grenst Zuidveen aan het welbekende Giethoorn.

Kritische noot

Woon je in Rotterdam, Brielle of Bourtange en ga je speciaal op pad voor een dagje Zuidveen…

Wat is er te doen/bekijken in Zuidveen?

Landelijke Burgemeester G.W. Stroinkweg

Heb je zin in een klein ommetje om de landelijke sfeer hier op te snuiven, dan is de Burgemeester G.W. Stroinkweg een kleine aanrader. De helemaal niet onaardige boerderijen staan niet al te ver uit elkaar en tussendoor heb je zicht op agrarisch landschap.

Beulakerpolder

De Beulakerpolder ligt in de zuidwesthoek van Zuidveen en sluit aan op het waterrijke gebied van Giethoorn. De polder kent rietland, laagveenmoeras en open water, net als de rest van het gebied Nationaal Park Weerribben-Wieden. Middenin de polder staat een uit de kluiten gewassen vogelhut en je kunt vanuit Giethoorn een leuke wandeltocht door dit gebied maken.

Rondwandeling Steenwijk – Onna – Zuidveen

Vanaf de Markt in het centrum van Steenwijk loop je eerst een stukje over de oude stadswallen en daarna Steenwijk uit naar het landelijke Onna. Vervolgens blijft het landelijk wandelen richting Zuidveen, een kleine kern waar Steenwijk inmiddels tegenaan is gegroeid. Het uitzicht op Steenwijk is vanaf dit deel van de wandeling helemaal niet onaardig. Na Zuidveen duik je het kleinschalige bos rond de Ruxveense vijver in waarna je de wandeling besluit met een vervolg door het park van Villa Rams Woerthe. Via de hoofduitgang is het dan nog maar een paar honderd meter naar het startpunt. Meer…

In de buurt van Zuidveen

Andere plaatsen in de Kop van Overijssel met nog meer leuke dingen om te doen… Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2020-1
Laatste update: 7 oktober 2020