Achterberg – Leuke dingen zien en doen in…

Bezoek en beleef Achterberg. Wat is hier allemaal leuk? En wat kun je net zo goed overslaan?

Locatie

Achterberg ligt net boven Rhenen aan de oostzijde van de provincie Utrecht.

Tips en aanbevelingen

Ga je vanuit Achterberg een klein stukje naar het westen, dan kom je op de Utrechtse Heuvelrug terecht en dat is een buitengewoon fraai gebied met bos en genoeg recreatiemogelijkheden. Het is niet het rustigste stukje natuur in Nederland vanwege de nabijheid van de Randstad, maar beslist de moeite waard.

Kritische noot

Niet veel bezoekers zullen doelbewust in Achterberg uitkomen; geen horeca of interessante eeuwenoude objecten en ook de directe omgeving is nogal agrarisch en daarmee weinig interessant.

Wat is er te doen/bekijken in Achterberg?

Bethelkerk

Als je dan toch in Achterberg ergens even bij stil wilt staan, dan is deze kerk een idee. De kerkelijke gemeente heeft in Achterberg geen lange geschiedenis omdat pas midden in de 19e eeuw een buurtschap van enig belang ontstond. De kerk stamt uit 1909 maar pas in 1949 werd de kerkelijke gemeente zelfstandig. Het orgel is ouder dan de kerk; het is in 1860 gemaakt waarbij zelfs onderdelen uit de 17e eeuw werden gebruikt. In eerste instantie stond het orgel in de kerk ban Baaijem in Friesland en na allerlei omzwervingen kwam het in 1958 in Achterberg terecht. Meer info: http://hervormdachterberg.nl/

In de buurt van Achterberg

Andere plaatsen in de Gelderse Vallei (prov. Utrecht) met nog meer leuke dingen om te doen en bekijken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2022-1
Laatste update: 7 april 2022