Berendonck – Recreatiegebied

Recreatiegebied vooral voor waterliefhebbers: Zwemmen, wandelen, vissen, golfen, waterskiën, paardrijden of duiken.

Locatie

Weg door de Berendonck
6603 Wijchen
024-6412570
Berendonck – Recreatiegebied

Introductie

Een dagje naar recreatiegebied Berendonck in Wijchen Gelderland. Naast een strand zijn er ook veel andere activiteiten in de buurt te vinden. Denk hierbij aan zaken zoals speelvoorzieningen voor de kinderen, BBQ-plekken, visoevers en duikcursussen.

Absoluut doen

Bezoek het ‘Avontuurlijk kinderdorp’ van Berendock. Aan de rand van Nijmegen in de wijk Dukenburg is een plek om te klimmen en te klauteren op het waterkasteel. De kleintjes kunnen er ook hard van de glijbaan afgaan.

Aanraders

De speeltoestellen zijn erg leuk voor de kinderen. Leef je uit op een van de sportvelden. Er is keuze uit een basketbalveld, een volleybalveld en er zijn twee voetbalvelden. Ook het Outdoorcentrum Nijmegen kan voor veel plezier zorgen.

Ook leuk

De ‘ABC-Dierenroute’ is ook leuk om te doen. Deze wandelroute van ongeveer 2 kilometer loopt via 26 routepaaltjes met daarop een letter van het alfabet en een dier. Bijvoorbeeld de A van Adelaar, de B van Beer, de C van Cavia, enzovoort. In een boekje dat verkrijgbaar is bij de VVV’s in de buurt, staan verhaaltjes over deze dieren. Hierin staan ook opdrachten en spelletjes.

Laat maar zitten

Je kunt er ook golf spelen, maar dit is eigenlijk niet echt het geschikte moment en de plaats om dit te gaan doen.

Geschikt voor…

Voor volwassenen met kinderen, volwassenen alleen of stellen, jongeren en senioren is dit in het algemeen leuk om naartoe te gaan.

Ongeschikt voor…

Zandhaters en mensen die niet van veel wind, water en zon houden, die niet tegen vieze voeten kunnen zijn hier op de verkeerd plek. Ook zijn hier elk jaar veel bezoekers dus ook van drukke stranden en plekken waar veel mensen komen moet je tegen kunnen.

Tips en trucs

Neem je eigen eten en drinken, een parasol, zonnebrandmelk en zwemkleding mee. Volg de snelweg A73 en parkeer de auto op het terrein aan de Berendonck, dan zit je altijd in de buurt van je spullen. Voor deze parkeerplaats moet je echter wel betalen.

Prijs oordeel

Alles is gratis behalve het parkeren kost geld. De parkeerplaats is trouwens ook online te bestellen.

Lengte bezoek

Geniet van een heerlijk dagje strandpark.

Goed om verder te weten

Er zijn genoeg parkeerplaatsen en er is een fietsenstalling op het terrein. Jaarlijkse worden er hier evenementen en activiteiten zoals wedstrijden en toernooien georganiseerd. Dus hou de site in de gaten voor meer informatie.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Er zijn twee kiosken en er is een restaurant ‘De Eysvogel’. Overnachten kan in de stad of ergens in de buurt.

Praktische info

Deze recreatieplaats is (bijna) altijd open. Voor de meest actuele informatie en voor de openingstijden kun je het beste regelmatig de website raadplegen.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 22 juli 2019