Batavia Stad

Shopping outlet met nationale en internationale merken op het gebied van kleding, schoenen, kindermode, sport & outdoorwear.

Locatie

Bataviaplein 60
8242 PN Lelystad
0320292900
Batavia Stad

Introductie

Een ruim aanbod van nationale en internationale merken op het gebied van kleding, schoenen, kindermode, sport & outdoorwear. Deze outlet village is gelegen op de plek waar vroeger het schip Batavia lag. Dit alles is te vinden in Lelystad, de hoofdstad van Flevoland.

Absoluut doen

Natuurlijk kun je er winkelen en rondsnuffelen in de kleine pittoreske straatjes van Lelystad. Het een en ander is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Aanraders

Vrijwel alle grote merken hebben hier hun discountartikelen te koop. Ook al gaat het hierbij meestal om produkten van vorig seizoen of van het voorgaande jaar, sommige artikelen en aanbiedingen zijn zeker interessant.

Ook leuk

In de buurt van de plek waar een replica van het zeventiende eeuwse schip de Batavia werd gebouwd zijn een paar musea geplaatst, maar het meest opvallende is toch wel de outlet shopping village.

Laat maar zitten

Echte koopjesjagers en rommelzoekers kunnen hier niet vinden wat ze zoeken. De meeste artikelen zijn uit de mode en nog steeds zeer hoog geprijsd. Soms kom je er echter net iets tegen waar je oog op valt en dan is het toch nog maar goed dat je er naartoe bent gegaan.

Geschikt voor…

Modefanaten komen hier zeker aan hun trekken. Volwassenen, senioren, jongeren alleenstaanden, stellen en volwassenen met kinderen in alle leeftijdscategorieën. En deze plek is ook nog eens vriendelijk voor mindervaliden.

Ongeschikt voor…

Voor babies zijn er weinig faciliteiten en ook voor kinderen onder de 15 jaar is het al gauw een straf om hier naartoe te moeten. Vaak houden kinderen niet van winkelen en dat is hier dan ook niet anders. Koopjesjagers zijn hier ook niet op hun plek, want de prijzen zijn redelijk hoog vergeleken met modaal inkopen doen.

Tips en trucs

In de nieuwsbrief staan zo nu en dan interessante aanbiedingen.

Prijs oordeel

De entree is gratis,maar het parkeren kost geld. En natuurlijk moet er ook betaald worden voor de aangeschafte kleding.

Lengte bezoek

Je kunt je er een hele dag vermaken. Ook kun je er de lunch genieten en er een avondmaaltijd aan vastplakken.

Goed om verder te weten

De aanlegsteigers aan het Markermeer liggen op loopafstand van Bataviastad, dus is het ook mogelijk om per boot aan te komen. Bataviastad ligt in het noorden van Lelystad. Je moet hier betalen om te parkeren en honden zijn er niet toegestaan.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

In de village zelf zijn maar liefst 8 eetgelegenheden. Voor overnachtingen moet je verder weg gaan zoeken.

Praktische info

Het gehele jaar door is het geopend, maar ze zijn gesloten op 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Kijk voor de meest actuele tijden op de website.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 22 juli 2019