De Bazaar

De Bazaar is, naast het brandwondencentrum in het Rode Kruis Ziekenhuis, wellicht het meest bekende onderdeel van Beverwijk. In 1980 begon het als Zwarte Markt in het oude gebouw van de groente- en bloemenveiling, daarna heette het enige tijd de Beverwijkse Bazaar. De essentie is altijd hetzelfde gebleven; een enorme overdekte markt die tegenwoordig is opgedeeld in zes segmenten: Grand Bazaar, Zwarte Markt, Oosterse Markt, Mihrab, Goudsouk, Booghallen en Outlets. Totaal zijn er meer dan 1000 kramen en winkels en rond de 70 eetgelegenheden. Opvallend veel aanbieders hebben een niet-Nederlandse achtergrond die een enorme diversiteit aan goederen en eten aanbieden. Het is beslist een van de aantrekkingspunten van deze markt die elke weekend open is en per jaar enige miljoenen bezoekers trekt.

Locatie

De Bazaaar ligt in de oksel van de A22 en A9 en is per auto goed bereikbaar. Vanaf het treinstation is het ongeveer 10 min. lopen.

Montageweg 35
1948 PH Beverwijk
0251-262626
De Bazaar

Introductie

De overdekte Bazaar in Beverwijk heeft meerdere onderdelen: Grand Bazaar, Zwarte Markt, Oosterse Markt, Mihrab, Goudsouk, Booghallen en Outlets. Het geheel is ontstaan in 1980 als zwarte markt en heeft een tamelijk onstuimig begin gekend maar is inmiddels een oudgediende in dit segment. Bij elkaar trekt het vooral in het weekend heel veel mensen maar het geheel is ruim omgezet en kan deze mensenmassa behoorlijk goed aan.

Geschikt voor…

Volwassenen met opgroeiende kinderen, volwassenen alleen en senioren. Met andere woorden, voor heel veel groepen mensen. Ben je toevallig in de fase van consuminderen, helemaal geen slecht idee in deze tijd, dan moet je wel met een heel grote boog om deze bazaar heen rijden.

Absoluut doen

Gewoon rondstruinen kan hier beslist, maar het aanbod is zo overweldigend dat een beetje focussen geen kwaad kan. Bedenk dus vooraf waar je de meeste tijd wilt spenderen. Ben je van plan alleen te kijken en niets te kopen; dat is hier natuurlijk niet verboden, maar wel heel moeilijk…

De meesten komen hier om dingen te bekijken en kopen. Het is echter zeker ook mogelijk om, na een grondige opruiming van je huis, hier een tijdelijke kraam te huren en zelf aan de verkoopzijde terecht te komen.

Ongeschikt voor…

Ben je mensenhater of vind je op zijn minst grote mensenmassa’s niet plezierig, dan is dit nu niet echt de locatie om naar af te reizen. Ook is een bezoek wellicht geen goed idee als je een geheel lege portemonnee hebt of als je toevallig alles al hebt wat je hartje begeert.

Tips en trucs

De markt is geheel overdekt en beslist geschikt voor slecht weer. Ben je dus in de buurt op vakantie aan het strand en het weer laat te wensen over…

Prijs oordeel

Parkeren kan hier tegen een heel schappelijke prijs en verder is het ook wel een beetje koopjesjagen hier. Of dat laatste echt lukt is de vraag, maar het heeft wel zo zijn charme.

Lengte bezoek

Als je hier een beetje rondslentert en ook nog eens bij een van de vele horecatentjes aanschuift ben je zo een dagdeel zoet. Ben je op zoek naar iets heel specifieks, wie weet dat je dan snel weer weg bent maar dat is gezien het verdere aanbod best lastig.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Op de bazaar barst het van de etenstentjes met eten uit zo’n beetje de hele wereld. Ben je dus van plan eens wat meer exotisch te eten, dan is uitproberen hier een aanrader. In de direct omgeving is overnachten, mocht dat gewenst zijn, ook geen probleem.

Praktische info

De Bazaar is elke weekend open, de Versmarkt elke vrijdag vanaf 12:00 en sommige winkels zijn ook door de weeks open. Parkeren is door de weeks gratis, in het weekend betaal je maximaal 5 euro.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2022-1
Datum laatste update: 27 januari 2022