Vrije Markt Cuijk

Doe dingen

Locatie

Korte Oijen 3
5433 NE Katwijk (gemeente Cuijk)
+31(485)361793 of (0485) 32 06 06
Vrije Markt Cuijk

Introductie

Deze vrije markt bevindt zich op industrieterrein ‘Haven Cuijk’. De ruim 1.500 kramen maken dat de Vrije Markt elke week weer een waar paradijs is voor snuffelaars en verzamelaars. Er worden zowel nieuwe als gebruikte artikelen te koop aangeboden. Het is tevens handig dat het overdekt is en verwarmd.

Absoluut doen

Voor de echte verzamelaars en snuffelaars is dit de ultieme ervaring. Je kunt er echt nog die dingen vinden die je verzameling compleet maken en het is er vaak helemaal niet duur. Mensen die er van houden om urenlang langs kraampjes te struinen kun je niet blijer maken dan met een dagje Vrije Markt.

Aanraders

Behalve dat er vanalles verkocht wordt, zijn er ook elke maand leuke optredens te zien. Houd hiervoor de website in de gaten. Op de markt kun je tevens gemakkelijk kiezen uit de vele verschillende eetgelegenheden.

Ook leuk

Wat het ook leuk maakt, is dat je er de dagelijkse boodschappen kunt doen. Vrijwel alles is er verkrijgbaar.

Laat maar zitten

Keukens, badkamers en nagelstudio’s zijn ook vertegenwoordigd op de markt, dus daar zou je ook langs kunnen voor advies of informatie. Toch wordt dit een beetje afgeraden omdat het nogal vreemd is opgezet.

Geschikt voor…

Het is geschikt voor iedereen: Volwassenen, volwassenen met kinderen, senioren en mindervaliden.

Ongeschikt voor…

Iedereen kan hier langskomen. Voor de kinderen is het wellicht iets dat vlug gaat vervelen. In die zin is het ongeschikt voor jonge kinderen.

Tips en trucs

Er zijn rokersruimtes en rokerszones bij de nooduitgangen. Volg hiervoor de bordjes.
Ga met de auto. Er is genoeg parkeergelegenheid aanwezig en als je iets gekocht hebt dan kun je het tenminste ook meenemen.

Prijs oordeel

Kinderen tot 10 jaar hebben gratis toegang en volwassenen mogen binnen tegen betaling van een klein bedrag. Al met al is het niet duur te noemen, maar als je bedenkt dat een gewone markt vrij toegankelijk is zet het je vooral in de zomermaanden aan het denken.

Lengte bezoek

In een halve dag ben je helemaal rond geweest en heb je werkelijk alles gezien dus als je er enkele uurtjes voor uittrekt zit je goed.

Goed om verder te weten

De markt is met de bus bereikbaar tot op enkele honderden meters. De snelweg ligt op enkele kilometers afstand van Cuijk. Zelf op de markt gaan staan met een eigen kraam kan ook. Prijzen hiervoor beginnen vanaf € 20,50. En elk jaar worden er extra marktdagen georganiseerd.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Er is een Van der Valkhotel in de buurt. Eventueel voor de van de ver komende bezoeker, maar het lijkt wat overdreven. Er zijn hier op de markt qua eetgelegenheden keuzemogelijkheden te over.

Praktische info

Het is op zaterdag van 9:00 tot 16:30 uur.
Kijk voor de meest actuele tijden op hun website http://www.vrijemarkt.nl/

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 22 juli 2019