Ponypark City

Slapen tussen de 300 pony’s die hier wonen. Nou ja, bijna ertussen dan, gelukkig staan ze ’s nachts op stal 🙂

Locatie

Doozemansteeg 1
7798 CH Collendoorn
0523 – 262800
Ponypark City

Introductie

Dit bungalowpark bij Collendoorn is helemaal in de stijl van cowboys en indianen. Je huurt er een huisje, met een eigen pony en je hebt er ook nog gratis toegang tot attractiepark Slagharen. Vooral voor de kinderen is er op het park alleen al voldoende te beleven en hebben ze hier een onvergetelijke tijd.

Absoluut doen

Ga kijken of het ponyrijden wil lukken in de overdekte manege. Voor degene die er moeite mee hebben zijn er gratis rijlessen. Bij de Billy the Kid saloon kun je met je handen eten als een echte cowboy. Ondertussen zijn er optredens van Lucky Luke in het restaurant.

Aanraders

Er is ook een overdekt zwembad naast de speeltuin. Het is niet groot maar wel fijn voor de echte waterratten. De westernshow is ook aan te bevelen. Een optreden met snelle acties, de koetsen rijden in het rond en een cowboy die zijn koeien bij elkaar drijft.

Ook leuk

De speeltuin Fort Kids is erg leuk voor kinderen tussen 2 en 10 jaar. De houten blokhutten, de loopbrug en de glijbaan zijn goed als tijdverdrijf. Ook is er een gratis midgetgolfbaan die uitkomst biedt. Verder is er de Giant Stable, waar de liefhebbers pony’s kunnen aaien en voeren.

Laat maar zitten

De kinderboerderij, bij de Animal Farm van Pony City, is niet echt speciaal. Met enkel geiten, schapen en varkens is deze niet te onderscheiden van de gemiddelde kinderboerderij.

Geschikt voor…

Er is genoeg te beleven voor kinderen tot 16 jaar en hun ouders. Voor deze groep is er genoeg avontuur te vinden.

Ongeschikt voor…

Babies, jongeren vanaf 16 jaar en volwassenen zonder kinderen zullen zich niet echt kunnen vinden in het park.

Tips en trucs

Neem de Pony-Express. Dit treintje brengt je naar attractiepark Slagharen. Gasten van Ponypark City mogen overigens ook gratis parkeren bij het attractiepark. Als je zelf een UTP-kabel meeneemt kun je ook gebruik maken van internet.

Prijs oordeel

De prijzen zijn er best redelijk te noemen als je bekijkt wat er allemaal te beleven is en hoe de bungalows zijn. Wel is het zaak om rekening te houden met de seizoenen in verband met de drukte op het park.

Lengte bezoek

Een leuk weekendje of midweek is ideaal om van alles genoten te hebben.

Goed om verder te weten

Omdat het attractiepark Slagharen geen overnachtingsmogelijkheden biedt is het een uitkomst om in dit bungalowpark een paar nachten te boeken.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

In het vakantiepark bevindt zich een supermarkt. Verder is er een Saloon en American BBQ op het grote terras buiten voor echt cowboy eten.

Praktische info

Hou de website in de gaten om op de hoogte te blijven van acties en tijden.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 24 juli 2019