Rotterdam – Cruise Hotel

Slapen in de voormalige Rotterdamse haven.

Locatie

3e Katendrechtse Hoofd 25
3072 AM Rotterdam
+31 10 2973090
Rotterdam – Cruise Hotel

Introductie

De SS Rotterdam was het vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn. In 1959 vertrok het schip voor het eerst vanuit New York. De inrichting werd verzorgd door beroemde architecten en kunstenaars. Vijftig jaar later werd het schip het meest Rotterdamse hotel van de stad. Alle 257 hotelkamers in het Cruise Hotel hebben een jaren ’50 stijl, en hebben de vele originele elementen/sfeer van het schip behouden.

Absoluut doen

Het Club Room Restaurant is een must. Dit restaurant op topniveau bevindt zich op het luxe gedeelte van het schip. Er kookt een Executive Chef op hoog niveau. Hij draagt zorg voor een eerlijke keuken op klassieke basis.

Aanraders

De Ocean Bar is de meest bezochte bar aan boord. Je krijgt hier echt het gevoel onder water te zitten door de sfeer, de vorm van een golf en het plafond bedekt met vissenschubben.

Ook leuk

Voor de luxe genieters is er de ‘Royal Cabin’ (€ 250,- per nacht ). Je slaapt in een luxehut op het Lower Promenade Deck. Tijdens de eerste reis van het schip sliepen kroonprins Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Beatrix hier.

Laat maar zitten

Het is een prachtige gelegenheid om te vertoeven. Het enige dat je tegen kan houden is de prijs. De prijzen van de kamers zijn vanaf €95,- exclusief ontbijt.

Geschikt voor…

Voor volwassenen is het hier het meeste geschikt. Zij kunnen zich hier goed vermaken en er een heerlijk uitje aan hebben. Voor speciale gelegenheden zoals een bruiloft is het uitermate gescht.

Ongeschikt voor…

Ouders of grootouders die met hun kinderen willen gaan kunnen beter een andere keuze maken want er is voor de jeugd eigenlijk niks dat ze aan zal spreken. Hierdoor kunnen de volwassenen het ontspannen ook wel vergeten.

Tips en trucs

Een goede tip is om online te reserveren. Dit gaat snel en eenvoudig.

Prijs oordeel

Omdat het zo’n speciale locatie is om te overnachten en te ontspannen zijn de prijzen natuurlijk boven gemiddeld te noemen.

Lengte bezoek

Een dag en een nacht of een weekendje weg is voldoende om op een rustige manier te genieten van alles wat er zoal geboden wordt op dit hotelschip.

Goed om verder te weten

Vanuit het Lido restaurant heb je rondom goed uitzicht over het water.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Op het Promenade Deck zijn de restaurants en de bar te vinden, waar je lekker kunt eten en drinken. Er zijn bijna driehonderd kamers die te boeken zijn voor een overnachting op het schip.

Praktische info

Kijk voor de actuele informatie voor het boeken van overnachtingen op de website.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 24 juli 2019