Ezelwandeling – Maasbree

Ezelwandelingen voor een halve of hele dag / meerdere dagen vanaf camping In ’t Niet. Vooral leuk met kinderen, door mooie omgeving.

Locatie

Dubbroek 5a
5993 PN Maasbree
077-4654169
Maasbree – Ezelwandeling

Introductie

Een heel ander soort wandeling dan normaal kun je maken bij ezelcamping In ’t Niet in Maasbree. Het is mogelijk om gedurende een hele of halve dag een ezelwandeling te maken. Je krijgt een instructie vooraf over hoe je om moet gaan met het dier waarna je samen op pad kunt gaan. Vooral leuk met de kinderen.

Absoluut doen

Wanneer je onderweg moe wordt van het wandelen kun je fijn plaatsnemen op de ezel. Ook de bagage wordt door de ezel gedragen en het is mogelijk om de wandeltocht uit te breiden met meerdere dagen of zelfs tot een heuse ezelvakantie.

Aanraders

Op de camping zelf zijn diverse slaapmogelijkheden. Je kunt er kiezen uit een trekkershut, een paalhut (trekkershut op 1,80 meter hoogte) of een tipi.

Ook leuk

Het is ook leuk om van tevoren enkele (paard) rijlessen te nemen, zodat je je wat op je gemak voelt bij zo’n dier. Dan weet je al hoe zoiets voelt en hoe het een en ander in zijn werk gaat.

Laat maar zitten

Slechte weersomstandigheden zijn uiteraard funest. Natte voeten,modderige paden en huilende kinderen zijn niet echt ideaal te noemen. Begrijpelijkerwijs heb je het dan niet echt naar je zin.

Geschikt voor…

Voor iedereen is dit leuk, maar vooral in gezelschap van kinderen is het een ware aanrader.

Ongeschikt voor…

Senioren zullen moeite hebben met het op- en afstappen van de ezel. Pubers zullen er ook weinig plezier aan beleven. Verder is het bij slecht weer geen goed idee om te doen.

Tips en trucs

Zorg ervoor dat je ruim van tevoren boekt, want vooral in de schoolvakanties zit het op de camping vaak snel vol. Hou de website in de gaten om op de hoogte te blijven van eventuele aanbiedingen.

Prijs oordeel

Het is vrij duur, maar er zijn af en toe interessante aanbiedingen te vinden op de website. Zorg er in ieder geval voor dat je niet op het laatste moment gaat boeken en gebruik hiervoor het gemakkelijke online-formulier.

Lengte bezoek

In feite is een halve of hele dag genoeg om te weten wat het is, maar als je dan de smaak te pakken hebt dan is het toch wel fijn om op de camping te verblijven en het nog eens te herhalen.

Goed om verder te weten

Nadat je eerst even kennis gemaakt hebt met de ezel en uitleg hebt gekregen over hoe je moet wandelen, kan er naast de beschreven wandelroutes ook een eigen route gevolgd worden. Behalve de wandelroutes is het ook leuk om de directe omgeving van de ezelstal en de minicamping te verkennen.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Op de camping bevindt zich een kleine campingwinkel, maar je kunt natuurlijk ook alles zelf meebrengen. Tijdens de wandeling kom je langs mooie romantische plekjes in de omgeving van Maasbree, waar je even kunt uitrusten of picknicken.

Praktische info

Behalve ezels kun je er ook huifkarretjes huren. Er wordt als voorwaarde gesteld dat er niet meer dan 5 personen per ezel vertrekken. Alles dient op afspraak te gebeuren en het is aan te bevelen om bij voorbaat de website van de camping door te nemen.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 22 juli 2019