Nijmeegse – Vierdaagse

Evenementen

Locatie

Postbus 1296
6501 BG Nijmegen
Fax: (+31) 024 365 55 05
Nijmeegse – Vierdaagse

Introductie

De vierdaagse van Nijmegen behoeft geen introductie. Dit wereldbekende evenement, waarbij er door duizenden internationale deelnemers wordt gewandeld in de omgeving van de Gelderse stad, betekent ieder jaar weer volop sportiviteit, feest en gezelligheid voor jong en oud.

Absoluut doen

Ga tijdens de wandelingen langs de kant staan om de deelnemers aan te moedigen of beter nog: Doe zelf mee! Inschrijven kan voor: Deelnemers, bezoekers of feestgangers van de exclusieve parties. Verder is vrijwel alles gewoon toegankelijk en kun je overal zo aanschuiven.

Aanraders

Het is ook interessant om eens te gaan kijken in de plaatsen in de omgeving van Nijmegen waar de wandelaars doorheen komen. Ook daar is er volop bedrijvigheid en wordt er jaarlijks vanalles georganiseerd om het feest helemaal compleet te maken.

Ook leuk

Als je even niet weet wat te doen en je wilt er even tussenuit dan kun je naar het strand, het café of bezoek je het winkelcentrum van de oudste stad van Nederland.

Laat maar zitten

Geen info.

Geschikt voor…

De vierdaagse is er voor iedereen, van jong tot oud. Alleen voor deelname geldt er een minimumleeftijd van 11 jaar wanneer je jezelf in wilt schrijven. Aan het einde van de wandeling wordt je wel beloond met het Vierdaagse Kruis, de groepsmedaille of verzorgingsmedaille en een echt certificaat als bewijs van deelname.

Ongeschikt voor…

Mensen die liever alleen wandelen en niet op willen gaan in de massa. Ook voor degene die er niet van houdt om allerlei zaken op voorhand te regelen is het niet geschikt.

Tips en trucs

Voor de toeschouwers is er op verschillende manieren een mogelijkheid te vinden om te gaan zitten. (Betaald, gratis of zelf meenemen). Wees er echter snel bij want het is een er een drukte van jewelste.

Prijs oordeel

In het algemeen, is alles gratis te bezoeken, maar cafe’s en barren hanteren wel een entreeprijs. (na 17:00 uur) Podia en restaurants zijn gratis toegankelijk. Er zijn ook diverse exclusieve feesten en organisaties die een toegangsprijs vragen. Behalve dit alles zijn de inschrijfkosten voor deelname aan de vierdaagse €35,- per deelnemer.

Lengte bezoek

Het is in Nijmegen vier dagen lang, dag en nacht feest en in principe is alles gratis.

Goed om verder te weten

Het is benoemd tot het grootste evenement van Nederland en een van de grootste gratis/binnenstad/meerdaagse van Europa . De zomerfeesten in Nijmegen bestaan al meer dan 40 jaar. Het is dan ook logisch dat het er hartstikke druk is. Ter informatie: De Vierdaagse kent drie afstanden: 30, 40 en 50 km. Afhankelijk van je leeftijd en geslacht wordt bepaald wat de minimum te lopen afstand is.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Er zijn volop voorzieningen. Zowel binnen als buiten zijn toiletten en er is horeca in overvloed. De hotels zitten vaak al vol met wandelaars uit het buitenland, daarom het advies om vroeg te boeken bij belangstelling voor overnachtingen.

Praktische info

De Vierdaagse beginnen altijd op de derde dinsdag in juli. Voor alle actualiteiten kun je het beste een kijkje nemen op de website.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 22 juli 2019