Amsterdam Boats

Met een eigen elektrisch aangedreven door de Amsterdamse grachten varen.

Locatie

Joan Muyskenweg 10
1096 CJ Amsterdam
(020) 6658181 (receptie Mercure Hotel)
Amsterdam Boats – Varen

Introductie

Met een eigen bootje door Amsterdam varen is goed mogelijk. Het is een snelle en makkelijke manier om al het moois rond de grachten van Amsterdam te zien. Dit kun je natuurlijk alleen doen, maar ook met een stel vrienden. Bij Amsterdam Boats liggen ze voor je klaar. Alle schepen zijn elektrisch aangedreven en na een kleine instructie vaar je er zo mee weg.

Absoluut doen

Leuk om samen als stel, met een groep vrienden of met de hele familie te ondernemen. Het maximum aantal passagiers is 6 personnen per boot. Ga lekker op verkenning in de Amsterdamse grachten. Een rijbewijs of een paspoort is voldoende om de boot zelf te mogen besturen.

Aanraders

De sloepenverhuur en receptie zijn in het Amstel Mercure Hotel te vinden. Daar kun je dan ook meteen terecht voor een overnachting naderhand en misschien voor een drankje aan de bar vooraf om in de stemming te komen.

Ook leuk

Vraag aan de balie om een plattegrond, een kleine routebeschrijving en/of speciale
bezienswaardigheden. Vaak is het moeilijk om alle interessante dingen zelf te vinden zijn. Deze service wordt geheel gratis aangeboden. Maak onderweg hier en daar een tussenstop; vaar even aan. Kijk naar de vele grachtenpanden, zie de toeristen lopen en wees gewoon gelukkig en blij, want een eigen bootje geeft alle vrijheden. Je bepaalt gewoon je eigen weg.

Laat maar zitten

Bij mistig weer heb je geen tot wazig uitzicht en tijdens kou en vriesweer is het varen ook geen aanrader. Dan is het bootvaren geen goed idee. Voor de rest is het allemaal prima te doen, zolang het weer maar meezit.

Geschikt voor…

Volwassenen, senioren en kinderen kunnen zich hiermee goed vermaken. De sloepjes zijn geschikt voor maximaal 6 personen per vaartuig.

Ongeschikt voor…

Met kleine kinderen heb je er vrij weinig aan. Het is mogelijk om ze een zwemvest te laten dragen, die zijngratis inbegrepen voor degene die nog geen zwemdiploma hebben. Mindervaliden kunnen helaas moeilijk op de boot, dus dat is ook geen aanrader.

Tips en trucs

Het is belangrijk om van tevoren te reserveren. Dan weet je zeker dat de bootjes klaarliggen op het moment dat je wilt gaan varen. Verder moet je er aan denken dat er een flinke borg betaald moet worden.

Prijs oordeel

De kosten vallen wel mee, je moet er alleen rekening mee houden dat je voldoende geld bij je hebt omdat er een flinke borg betaald moet worden.

Lengte bezoek

De tijd dat je het sloepje huurt is geheel aan jezelf. Je betaald al naar gelang de tijd dat je het bootje wilt huren. Normaal gesproken heb je in een paar uur al een heleboel gezien, maar als je her en der wilt aanmeren dan moet je rekening houden met een langere huurperiode.

Goed om verder te weten

(Geen informatie)

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Natuurlijk zijn er mogelijkheden genoeg in Hotel Mercure, maar heel Amsterdam zit verder vol met eet- en drinkgelegenheden of overnachtingsmogelijkheden dus daar hoef je je niet druk om te maken.

Praktische info

Kijk voor de zekerheid even op hun website om het een en ander duidelijk in beeld te hebben. Dan kun je ook meteen zien welke andere mogelijkheden ze hebben.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 22 juli 2019