Wintersport

De website IsDitLeuk.nl concentreert zich vooral op activiteiten in Nederland. Maar ja, dan ben je met wintersport gauw klaar. Omdat er elk jaar ongeveer een miljoen Nederlanders op wintersport gaan, en met name naar Oostenrijk, is deze rubriek toch op IsDitLeuk.nl toegevoegd.

Wintersport in Nederland

Wintersport in Nederland in de openlucht kun je wel vergeten; geen goed weer en Nederland is nogal vlak. Maar er zijn op verschillende plaatsen wel skihallen waar je terecht kunt:

Wintersport in Duitsland

Wintersport in Duitsland is mogelijk in het uiterste zuiden van Duitsland, tegen de grens van Oostenrijk waar het berggebied van Oostenrijk al begint. Daarnaast is Sauerland een dichterbij Nederland gelegen gebied waar verschillende kleinere skigebieden zijn te vinden. Winterberg is de meest bekende, maar het vlak daarbij gelegen Willingen is ook niet gek. Ze halen absoluut niet het niveau van de Oostenrijkse en Franse skigebieden, maar een leuk dagje skiën en ’s avonds weer bij de eigen kachel thuis is heel goed mogelijk. Tot slot staat er in Bottrop een skihal met de langste indoor skibaan van Europa.

Wintersport in Frankrijk

Frankrijk kent een flink aantal skigebieden, merendeels in de Franse Alpen tegen Oostenrijk of Italië aan. Een aantal ervan behoren tot de grootste ter wereld.

Wintersport in Oostenrijk

De meeste Nederlanders gaan naar Oostenrijk op wintersport. Oostenrijk kent zeer veel verschillende gebieden, groter en kleiner. Voordeel van Oostenrijk is dat het relatief dichtbij is gelegen en met een nacht of een dag rijden ben je gearriveerd en nog niet helemaal geradbraakt. Bovendien kennen veel Oostenrijkse skigebieden, ondanks het vele toerisme, toch nog een redelijk Oostenrijkse, gemoedelijke sfeer. Tot slot mogen ook de doorgaans vriendelijke prijzen van eten en drinken niet worden vergeten.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 22 juli 2019