Skigebied Filzmoos

Informatie over skigebied Filzmoos in Oostenrijk

Locatie

Nr. 50
A-5532 Filzmoos

Skigebied Filzmoos

Introductie

Filzmoos maakt onderdeel uit van de Salzburger Sportwelt, een groot skigebied net onder Salzburg, dus niet ver over de grens onder München. Het is een gemoedelijk dorpje met slechts zo’n 13 km pistes, maar voor beginners toch een gebied om meer dagen te verblijven, voor gevorderden zeker een leuk dagje vermaak. De apres ski stelt niet veel voor, en de avonden zijn erg rustig, maar gezinnen kunnen hier een prima verblijf vinden. De rest van de Salzburger Sportwelt, bijvoorbeeld Flachau met een groot aantal pistes, is nog wel een klein halfuurtje rijden.

Absoluut doen

Het is een betrekkelijk klein gebied, dus alles is zeker te doen in een dag. De wachttijden bij de liften zijn niet lang, dus er zijn heel wat ski-kilometers te maken voor de liefhebbers. De afdaling nr. 1 bij de Papagenolift is er zeker een die een paar keer moet worden genomen. Na een vlak begin is er een breed en mooi rood stuk, waarna via diverse paden terug naar de lift kan worden geskied.

Aanraders

Voor degenen die graag off-piste gaan is er wel het een en ander te vinden tussen de bomen. Je komt dan soms wel onder de liften terecht, waar het vervolgens nog behoorlijk steil naar beneden gaat.

Ook leuk

Je kunt vanuit het dorp met paard en wagen een tochtje maken. Is nog heel betaalbaar ook!

Laat maar zitten

Er zijn niet echt negatieve uitschieters te noemen voor dit gebied.

Geschikt voor…

Gezinnen kunnen prima terecht in dit gemoedelijke en overzichtelijke dorp. Voor beginners is er voor een hele skivakantie genoeg uitdaging. Voor half- en heel gevorderden is er in Zauchenzee of Flachau, onderdeel van hetzelfde skigebied, nog veel meer skipret te vinden. Dan is Filzmoos een aardige uitvalsbasis, hoewel het wel precies aan het uiterste puntje van het gebied ligt. Je zult dus af en toe even moeten rijden om de andere onderdelen te bereiken.

Ongeschikt voor…

Echte cracks hebben hier niets te zoeken. Ook mensen die het skiën vooral beschouwen als een onderdeel dat je nu eenmaal eerst moet doen om daarna in een gigantische apres ski te belanden, zijn hier werkelijk op de verkeerde plaats.

Tips en trucs

De pistes liggen aan twee zijden van de weg, die je dus moet oversteken. Veel mensen wandelen hele stukken tussen de liften aan beide zijden van de weg, maar dat is niet nodig. Bij de Papageno-lift (nr. 1) kun je bijna aan het eind van de piste linksaf, helemaal door laten glijden en je staat al bijna aan de weg, even oversteken en je kunt weer naar boven (lift nr.2, Grossberg). En andersom, steek de weg over, neem de beginnerslift nummer 7 naar boven, ga de beginnerspiste half af, ga dan naar rechts (dus de sleeplift 7 kruisen), en je glijdt ook soepel weer terug naar de Papageno lift.
Er rijdt regelmatig een gratis skibus door het dorp.

Prijs oordeel

Skipassen voor alleen Filzmoos zijn niet bepaald goedkoop. Beter is een skipas voor het hele gebied, de hele Salzburger Sportwelt. Ook niet goedkoop, maar daar krijg je ook wel heel veel skipistes voor terug. Al met al een medium prijsniveau voor het hele gebied.

Lengte bezoek

Voor beginners een hele skivakantie, voor half- en heel gevorderden een leuke dag.

Goed om verder te weten

In het centrum van het dorp kun je goed parkeren vlakbij de pistes.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Horeca is op en om de pistes genoeg te vinden. In het dorp zijn ook diverse overnachtingsmogelijkheden op loopafstand van de pistes.

Praktische info

Vanaf Nederland richting Munchen / Salzburg aanhouden, en even onder Salzburg is het vanaf de snelweg nog een kwartiertje. Bij winterse omstandigheden kunnen sneeuwkettingen hier echt wel eens nodig zijn.
Het gebied is in principe open van begin december tot en met Pasen. Afhankelijk van de sneeuwval kan dat echter wat korter of langer zijn. Check dus altijd de site voor de actuele stand van zaken.

Nog meer wintersport

Er helemaal zin in gekregen? Nog meer wintersport? Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 20 mei 2019