Skigebied Flachau

Informatie over skigebied Flachau in Oostenrijk

Locatie

Flachauerstraße
A-5542 Flachau

Skigebied Flachau

Introductie

Flachau is het middelpunt van het skigebied Salzburger Sportwelt, net onder Salzburg, dus niet ver over de grens onder München. Niet alles is op elkaar aangesloten, maar de pistes in dit gebied zijn goed voor een mooie skivakantie. Flachau is dan goed voor een of enkele dagen, en ook met de apre ski zit het hier wel goed.

Absoluut doen

Bij Flachau zijn vanaf de parkeerplaatsen meerdere mogelijkheden omhoog te gaan, en daar starten ook de diverse pistes de andere kant op. Uiteindelijk eindig je onderaan altijd bij een apre ski hut, en is het tijd voor een hapje / drankje of om opnieuw naar boven te gaan en via een andere combinatie van pistes op dezelfde plek weer uit te komen.
Richting Wagrain is een hele tocht te maken, maar dan kom je dus wel in een ander deel van de Salzburger Sportwelt terecht.

Aanraders

De “Flying Mozart”, richting Wagrain, is een echte aanrader. Lekkere lange rode afdaling, maar niet “diep” rood. Halverwege is de aansluiting naar Wagrain te vinden.

Ook leuk

Behalve afdalingen van de top op 1991 meter helemaal naar het dal (Flachau ligt op 927 m) is het ook op diverse pistes mogelijk wat meer boven te blijven. Scheelt aanzienlijk in de wachttijden die in de dalstations kunnen ontstaan, de pistes zijn ongeveer gelijk qua zwaarte en ook de lengte valt lang niet tegen.

Laat maar zitten

De plaats Flachau zal niet iedereen aanspreken. Je kunt in deze omgeving makkelijk iets verderop overnachten en elke dag met de auto redelijk dicht bij de pistes parkeren.

Geschikt voor…

Licht gevorderden tot gevorderden kunnen hier het best uit de voeten op de blauwe en veel rode pistes.

Ongeschikt voor…

Rustzoekers kunnen beter een andere plaats opzoeken. Hoewel het een groot gebied betreft, kan het op de pistes, de bars en restaurants en bij de liften behoorlijk druk zijn.
Voor echte cracks zijn de veelal rode pistes misschien ook net iets te weinig uitdagend. Bij Wagrain zijn ze iets uitdagender, maar toch zijn er hier opvallend weinig zwarte pistes te vinden.

Tips en trucs

Kom op tijd. Zeker bij de liften die starten bij de parkeerplaatsen ontstaan aan het begin van de ochtend behoorlijke wachttijden. Kom je op 09:00, dan kun je vlot naar boven en ook verder het gebied in.
Sinds najaar 2013 zijn Flachau en Wagrain met elkaar verbonden, zodat het aaneengesloten gebied opeens veel groter is geworden. Het grootste deel van de Salzburger Sportwelt is hierdoor te bereiken zonder de skibus te hoeven pakken.

Prijs oordeel

Een skipas voor de hele Salzburger Sportwelt biedt veel waar voor zijn geld.

Lengte bezoek

Flachau is samen met de aansluitende gebieden goed voor een hele skivakantie. Flachau en het naastgelegen Wagrain zullen daarvan het middelpunt vormen.

Goed om verder te weten

Parkeren kan prima, redelijk dicht bij de pistes.
In de Nederlandse schoolvakanties zijn hier veel Nederlanders te vinden. Ook zijn er dan wel Nederlandse skileraren, vooral handig voor kinderen uiteraard.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Met de horeca zit het hier meer dan goed. Flachau heeft een naam op het gebied van apre ski. Toch blijft het allemaal toch ook wel redelijk gemoedelijk. Het zal u niet verbazen dat ook in slaapmogelijkheden in Flachau zelf voldoende is te vinden.

Praktische info

Flachau ligt vlakbij de snelweg, net onder Salzburg. De bereikbaarheid is dus prima en vanuit Nederland (Utrecht) is het zo rond de 1000 km. Wel kom je langs Munchen, dus filevrij zal de reis niet altijd zijn.

Nog meer wintersport

Er helemaal zin in gekregen? Nog meer wintersport? Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 20 mei 2019