Skigebied Gerlitzen

Informatie over skigebied Gerlitzen in Oostenrijk

Locatie

A-9543 Arriach

Skigebied Gerlitzen

Introductie

Gerlitzen ligt in het zuidoosten van Oostenrijk, al dichtbij Slovenië. Het is dus bepaald niet heel dichtbij gelegen, en met 60 km pistes ook niet bijzonder groot. Toch kunnen skiërs zich hier best vermaken, vooral doordat de afdalingen van letterlijk het topje van de berg (op 1911 m) behoorlijk lang zijn. Jammer genoeg zijn het er dus niet zoveel, maar voor beginners, lichtgevorderden en gevorderden is er voldoende uitdaging te vinden.

Absoluut doen

De afdaling 8 / 9 van de top van de berg naar Klosterle is een heel mooie, brede rode piste die veel skiërs zal aanspreken. Verveeld ook niet snel en kan dus wel een aantal keer worden genomen. Terug gaat een comfortabele stoeltjeslift, die je in 2 etappes weer terug boven brengt.

Aanraders

De andere pistes zijn zeker allemaal wel aan te raden. Jammer genoeg eindigt de ook leuke piste 10 / 11 bij een lange sleeplift waar op een of andere manier om de haverklap iemand uitvalt. Dat duurt dus steeds wel even, hoewel je wel een mooie bospassage hebt.

Ook leuk

Bij piste 7 staat een snelheidsmeter. Voor degenen die dit nog niet met een app op hun mobiel doen een leuke gadget. Voor degenen die het rustig aan doen op dit stuk is het dus wel oppassen voor de snelheidsduivels die hier opduiken.

Laat maar zitten

Boven op de berg kun je wel overnachten, maar ga er niet zitten voor de apres ski, die lijkt hier niet te bestaan. Verder naar beneden, met name richting Klosterle, zijn er halverwege en beneden leuke tenten direct aan de piste.

Geschikt voor…

Voor echte beginners die het skiën ook niet snel oppikken is dit een gebied wat wat lastiger is toch. Van bovenop de berg zit je toch al heel snel op de vrij lange rode pistes. Maar ben je net-niet-helemaal beginner, en is rustig-aan-rood niet echt een probleem, dan kun je je hier zeker meer dagen vermaken. Dat geldt natuurlijk ook voor de gevorderden, vooral dankzij de langere trajecten die je hier kunt doen. Echt tochten maken lukt niet, je gaat elke keer terug naar de top van de berg.

Ongeschikt voor…

Echte cracks en mensen die tochten willen maken kunnen Gerlitzen beter maar links laten liggen.

Tips en trucs

Bij Klosterle is parkeren aan het begin van de piste mogelijk op een groot parkeerterrein. Ook bij Annenheim is parkeren mogelijk en brengt de lift je naar het begin van het gebied.

Prijs oordeel

De prijs is medium te noemen.

Lengte bezoek

Gevorderden zullen hier in een dag alle pistes ruimschoots wel gedaan hebben, en degene die ze echt leuk vinden ook wel een paar keer. Maar je kunt als je wilt het rustig aan doen en hier zeker wel meerdere dagen doorbrengen.

Goed om verder te weten

Gerlitzen is niet heel sneeuwzeker, check dus altijd even de toestand van de sneeuw. Het kan ook zeker wat later in het seizoen behoorlijk opwarmen. Lekker om op het terras te zitten, maar de sneeuw wordt er natuurlijk niet beter op.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Op meerdere plaatsen langs de piste is genoeg te eten en drinken. De apre ski onderaan bij Klosterle lijkt al heel vroeg te beginnen.
Bovenop de berg is beperkt mogelijkheid om te overnachten, in de buurt in allerlei plaatsjes voldoende.

Praktische info

Vanaf Utrecht is het wel behoorlijk ver: bijna 1100 km. Het is wel bijna allemaal snelweg, dus dat schiet dan wel weer een beetje op.
Omdat het vrij dicht tegen het oosten van Europa aan ligt, komen er ook heel wat mensen uit die landen hier een dag of wat skiën.

Nog meer wintersport

Er helemaal zin in gekregen? Nog meer wintersport? Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 20 mei 2019