Skigebied Kappl

Locatie/bereikbaarheid

Kappl ligt aan in het Paznaundal op bijna 1600 meter hoogte en is via de 188 te bereiken via de afslag bij Pians. De skilift en bijbehorende parkeerplaats ligt pal aan de doorgaande weg en is dus niet over het hoofd te zien.

Geschikt voor

Dit overzichtelijke gebied is geschikt voor beginnende tot gevorderde skiërs. Voor de echte cracks zijn er wel kleine stukjes zwart te vinden, maar dan is uitwijken naar Ischgl een beter idee. De rode pistes zijn vanwege hun lengte extra aantrekkelijk.

Oordeel

Het is een niet heel groot, overzichtelijk gebied met een gevarieerd aanbod aan pistes. Jammer genoeg maar een mogelijkheid om af te dalen naar het dalstation bij het parkeerterrein. Al met al een 7.5.

Wat ga je doen?

Skiën op 42 kilometer blauwe, rode en een beperkt aantal zwarte pistes. Het is geen ingewikkeld gebied zodat je al snel kunt skiën zonder elke keer op een kaartje te hoeven turen. Centraal punt in het gebied is het het Sunny Mountain restaurant, waar zowel de skiërs vanaf het dalstation worden uitgespuugd als waar je uitkomt als je vanaf een hoger gelegen piste naar beneden skiet. Er zijn overigens meer horecagelegenheden op andere plekken die wat knusser van opzet zijn.

De top wordt gevormd door de Ablittkopf op 2720 meter waar uitzicht weliswaar fraai kan zijn maar ook zo hard kan waaien dat je ternauwernood weer op een piste naar beneden terecht komt. De fraaie piste 9 die vanaf hier vertrekt vergt dan een onprettig stukje prikken. De andere kant op zijn enige korte rode pistes te vinden die gecombineerd kunnen worden zodat je een leuke afdaling naar het centrale punt in het gebied kunt maken. Tussendoor slingeren blauwe pistes die aan de vlakke kant zijn.

Absoluut doen – Aanraders – Ook leuk

De afdaling 9, de zogenaamde Lattenabfahrt, is hier een echte topper. Mooi rood, goed te doen voor een redelijk tot ervaren skiër en hij loopt van de top op 2720 meter als je wilt via de 4 helemaal tot het dalstation op 1175 meter. Een kilometer of 8 skiplezier is je deel.

Laat maar zitten

Na een paar keer naar het dalstation te zijn geskied zul je dat wel geloven en verder op de pistes blijven die meer naar boven zijn gelegen.

Handige tips

Er rijdt frequent een skibus door het hele dal zodat ook Ischgl, Galtur en See goed te bereiken zijn. Ischgl is het meest nabij gelegen en daardoor is Kappl een goede uitvalsbasis als je Ischgl qua prijs en drukte iets teveel van het goed vindt. Ook met de auto zijn alle skiplaatsen in het Paznaundal trouwens prima te bereiken en overal zijn ruime en gratis parkeerplaatsen.

Wil je de laatste dag ook nog skiën maar toch ook een beetje op tijd richting huis, dan kun je ervoor kiezen de laatste dag naar See te gaan. Dan heb je een groot deel van het dal al gereden richting huis en bijvoorbeeld tot halverwege de middag skiën en dan toch nog redelijk op tijd op dezelfde dag thuiskomen.

Kritische noot

De afdaling naar het dal is best heel lastig met een smal en bochtig stuk waar zelfs ervaren skiërs nog moeite mee kunnen hebben. Voor echte beginners is het aan te raden in de middag, als de piste ook nog eens overhoop is geskied, de lift naar beneden te nemen om de dag niet heel vervelend te laten eindigen.

Tochten zijn in dit gebied eigenlijk niet te maken. Na een afdaling zit je al snel weer in de lift naar dezelfde plek boven, waar je dan natuurlijk wel weer een andere piste kunt kiezen.

De blauwe pistes zijn nogal eens vrij smalle en behoorlijk vlakke paden die voor een beetje gevorderde skiër na een keer al gemeden zullen worden. Je wilt tenslotte wel naar beneden skiën en niet glijden.

Tot slot is goede te bedenken dat het gebied op het zuiden ligt, dus als in maart de zon flink schijnt blijft de sneeuw, zeker op de dalafdaling, niet echt op topniveau. In het ergste geval ontstaat een wit pad dat door het dorp en vervolgens over de groene weide naar beneden slingert en dat is toch een raar gezicht.

Verder is een nadeel van Kappl dat het tegen een helling aanligt. Bij winterse omstandigheden en hellende wegen kan het een hele uitdaging worden om te arriveren of weg te komen. Dat geldt niet als je een dagje komt skiën, het dalstation ligt pal aan de doorgaande weg en die wordt goed sneeuwvrij gehouden.

Prijs

De skipas is niet goedkoop, maar je krijgt waar voor je geld, zeker als je de Silvretta-skipas neemt waardoor je zowel in Galtur, Ischgl/Samnaun, Kappl als See terecht kunt.

Lengte bezoek

Je kunt hier met gemak een dag doorbrengen, ook als doorgewinterde skiër. Een verblijf van meerdere dagen is goed mogelijk maar dan lonkt het nabijgelegen zeer grote gebied bij Ischgl wel erg.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Er is genoeg horeca maar het Sunny Mountain restaurant is wel erg grootschalig van opzet voor dit gebied. Verder kun je voor een beetje apres-ski beter in Ischgl zijn.

Praktische info/openingstijden

Het gebied is, afhankelijk van de weersomstandigheden, open van begin december tot aan begin april. Ischgl is een maandje langer open.

Nog meer wintersport

Er helemaal zin in gekregen? Nog meer wintersport? Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 20 mei 2019