Skigebied Kitzbuhel – Kirchberg

Locatie/bereikbaarheid

Je kunt hier zowel bij Kirchberg, Kitzbuhel als Jochberg de pistes op.

Geschikt voor

Het is een groot gebied en van beginners tot echte cracks kunnen hier terecht. Voor beginners is het eigenlijk veel te veel van het goede, dan zul je maar een zeer beperkt deel van het gebied benutten. Maar gevorderden kunnen het hele gebied doorkruisen en voor de cracks liggen hier mooie uitdagingen op de hellingen te wachten.

Oordeel

Dit gebied heeft niet voor niets een reputatie. En een goede. Toch zijn er wel wat veel kortere en tamelijk vlakke blauwe en rode pistes. Alles bij elkaar een 8.

Wat ga je doen?

Kitzbuhel – Kirchberg is een groot gebied met 164 kilometer aan pistes. Het wordt in skikilometers ruimschoots verslagen door het zeer nabijgelegen Wilder Kaiser-Brixental, maar is beslist aantrekkelijk, met name voor de cracks onder ons. In dit gebied is namelijk de beroemde Hahnekamm te vinden, en daar worden ook niet voor niets ook wedstrijden georganiseerd. Naar gelang je ervaring kun je je hier rustiger of sneller naar beneden storten.

Het hoogste deel is de Pengelstein op 1938 meter dus het hele gebied ligt niet erg hoog. Je kunt op het laagste punt op zo rond de 900 meter terecht komen. Met behulp van de 3-S Bahn, een attractie op zichzelf, kom je in het gebied bij Jochberg terecht. Daar liggen ook weer de nodige skikilometers op je te wachten. Een klein stukje van dit gebied is niet met de lift met de andere verbonden. Wil je naar de Bichlalm of Kitzbuheler Horn, dan wordt het even met de auto die kant op rijden of in de skibus stappen voor een kleine rit.

Absoluut doen – Aanraders – Ook leuk

De langere afdalingen naar het dal zijn natuurlijk het meest aantrekkelijk. En een vlotte gondel zet je al snel weer bovenaan af, dus dat gaat goed.

Laat maar zitten

Er zijn nogal wat kleine blauwe stukjes waar met name snowboarders niet blij van zullen worden omdat ze wel erg vlak zijn. Ook als skiër kun je beter proberen deze te vermijden.

Handige tips

Kitzbuhel is een centrale plaats in dit gebied maar ook vanaf Kirchberg kun je met de lift heel snel het gebied in. Als je op tijd bent kun je heel dicht bij de gondellift parkeren.

Het gebied is verbonden met Wilder Kaiser voor het geval je hier nog niet genoeg kilometers hebt kunnen maken. Je kunt dan wel heel ver van huis raken maar met de skibus die hier door het dal rijdt kun je ook terugkomen.

Kritische noot

De neiging van dit soort gebieden is om te groeien van groot, groter, grootst. Je ziet hier ook een paar verbindingsliften die een paar vroegere losse gebieden aan elkaar knopen. Lekker om niet in de skibus te hoeven stappen, maar die verbindingen kosten natuurlijk wel tijd. Die je ook had kunnen gebruiken om te skiën. Wat helemaal geen gek idee is is om de ene dag in Kirchberg het gebied in te gaan, en een volgende dag bij Jochberg e beginnen. Dan ben je meteen in een ander deel zonder eerst het hele gebied te moeten doorkruisen.

Prijs

Het is niet goedkoop, voor Euro 57,- mag je als volwassene een dag de piste op. Per skikilometer valt het eigenlijk best mee. Het is natuurlijk wel zo dat je er dan wel gebruik van moet maken, en zeker als beginner heb je aan een (veel) minder groot gebied als St. Johann in Tirol, hier vlakbij, eigenlijk al meer dan genoeg.

Lengte bezoek

Dit gebied is geschikt voor hele weken skiplezier. Er zin genoeg mensen die hier elk winterseizoen weer terugkomen, en niet ten onrechte.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

In dit gebied is overnachten geen probleem maar wel populair. Dus en handige plek om te slapen tegen een redelijke prijs kan best wel wat lastiger zijn. Goed om te bedenken is dat als je dicht bij de grote weg door dit gebied zit, je makkelijk met de auto of bus even naar een ander gebied kunt, maar zit je in een appartement of hotel dicht tegen de piste op een helling, dan is dat vaak lastiger. Daar is natuurlijk het grote voordeel dat je vanuit je onderkomen meteen op de piste bent.

Horeca is op zijn Oostenrijks prima geregeld hier.

Praktische info/openingstijden

Het gebied s open van december tot april. Afhankelijk van het weer kan het seizoen natuurlijk wat langer of korter duren hoewel ze ook hier hun best doen met een enorme hoeveelheid sneeuwkanonnen het seizoen te verlengen. Effect is wel dat je af en toe over witte linten door een verder groen landschap skiet wat toch eigenlijk wel raar is.

Nog meer wintersport

Er helemaal zin in gekregen? Nog meer wintersport? Klik hier

Laatste update: 20 mei 2019