Skigebied See

Locatie/bereikbaarheid

See is het eerste dorp in het Paznaundal op 1042 meter hoogte en te bereiken via de afslag bij Pians. In het dorp is het wel even opletten geblazen want het dalstation en de parkeerplaats liggen links achter de bebouwing. Een klein bordje dat de weg wijst is zo over het hoofd gezien.

Geschikt voor

Dit gebied is ondanks zijn beperkte omvang best gevarieerd en heeft veel verschillende soorten skiers wat te bieden.

Oordeel

Het gebied is met 42 km niet heel groot en doordat de meeste liften parallel naast elkaar liggen ook heel overzichtelijk. Al met al is het een gebied een dikke 7 waard.

Wat ga je doen?

Toertochten kun je hier vergeten maar met wat aardige combinaties zijn talloze verschillende afdalingen te maken. Een enigszins vreemd stuk leidt via de 10 naar de 12, waar een moderne lift je naar het beginpunt van de 12 brengt. Deze piste ligt helemaal apart van de rest van het gebied maar is zeker een aanrader om vaker af te dalen. Grote wachttijden heb je hier sowieso niet en dat maakt het des te plezieriger. Het tweede deel van de 10, terug naar het centrale gedeelte van dit gebied, is een stuk minder spannend en zullen sommigen na een of twee keer met de ogen dicht nog wel voor elkaar krijgen.

De dalafdaling is heel aardig gelegen door het bos maar loopt grotendeels over een pad en dus enigszins smal en vlak. Hij is wel lekker lang en met de gondelbaan ben je zo weer boven. Met de pistes 3, 4, 5, 6, 7 en 8 kun je heerlijk te variëren hoewel je soms wel even aan andere skiërs duidelijk moet maken wat je plannen zijn, er zitten wat kruisingen in de verschillende pistes.

Absoluut doen – Aanraders – Ook leuk

Het gebied is klein genoeg om eigenlijk alles te doen als je redelijk skivaardig bent. De 2 en de 12 zijn zeker leuke en ook voor ervaren skiërs uitdagende pistes en bij de 2 kun je eventueel halverwege kiezen voor de zwarte 9. De blauwe pistes zijn zeer goed te doen en dus ook geschikt voor beginnende skiërs.

Laat maar zitten

De 2b is wel een heel erg slingerend vlak pad, waar skiërs met enige ervaring snel op uitgekeken zullen zijn.

Handige tips

Er is slechts één dalafdaling mogelijk en voor echte beginners is die echt niet eenvoudig. Vooral doordat hij tamelijk smal is is het lastig manoeuvreren en al snel schieten andere skiërs links en rechts langs je heen. Met de lift naar beneden is ook een mogelijkheid.

Het parkeerterrein ligt langs de dalafdaling, dus als je handig parkeert kun je tot aan de bumper van de auto skiën.

Als je niet in See logeert en met de auto naar het parkeerterrein op zoek bent, let dan in See even op de juiste afslag. Logeer je juist wel in See, dan kun je met de auto of skibus eenvoudig naar de andere plaatsen in het Paznaundal.

Kritische noot

De overzichtelijkheid is zowel een pre als ook een bezwaar. Voor sommigen zal dit gebied saai aandoen, en alternatieven zijn er vanwege de beperkte omvang niet. Zeker bij verblijf van meerdere dagen is een tussentijds uitstapje maar Kappl, Ischgl of Galtur aan te raden.

Bij de 12 heb je het gevoel, ook vanwege de fraaie gondel, dat je veel meer kunt dan alleen via de 12 naar beneden. Misschien zit een uitbreiding nog in de pen hier.

Prijs

De skipas is niet goedkoop, maar je krijgt waar voor je geld, zeker als je de Silvretta-skipas neemt waardoor je zowel in Galtur, Ischgl/Samnaun, Kappl als See terecht kunt.

Lengte bezoek

Dit gebied is zeker goed voor een dag skiplezier en als je wilt voor meerdere dagen. Het nabijgelegen gebied Ischgl is een factor 6 groter en een combinatie van See en Ischgl, en eventueel ook Kappl en Galtur, is zeker aan te raden.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Horeca is op de piste en in See genoeg, hoewel voor een echte apres-ski je beter naar Ischgl kunt gaan. Ook overnachten in See is geen probleem en goedkoper dan Ischgl.

Praktische info/openingstijden

Het gebied is geopend van begin december tot begin april, afhankelijk van sneeuwcondities. Het even verderop gelegen Ischgl blijft nog een maand langer open.

Nog meer wintersport

Er helemaal zin in gekregen? Nog meer wintersport? Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 20 mei 2019