Skigebied St. Johann in Tirol

Locatie/bereikbaarheid

St. Johann in Tirol ligt aan de E641 en 176, even ten noorden van Kitsbuhel.

Geschikt voor

Echte cracks kunnen beter naar een van de naastgelegen gebieden gaan. De enkele zwarte piste in het skigebied van St. Johann in Tirol is niet echt diepzwart. Het is meer, wat je wel vaker ziet, dat ook dit gebied wel iets zwartsgekleurds op de kaart moet hebben staan. Voor beginners tot gevorderden is dit een leuk en sympathiek gebied. De weg kwijtraken is hier schier onmogelijk, en mocht je al eens op een verkeerde piste belanden dan kun je met de lift weer op een bekend punt bovenaan uitkomen.

Oordeel

Alles bij elkaar heeft dit gebied zware concurrentie van de omliggende gebieden die groter en uitdagender zijn. Dit gebied moet het een beetje hebben van de kleinschaligheid, charme en overzichtelijkheid. Bij elkaar best leuk om een dag mee te pakken als je toch in dit gebied bent.

Wat ga je doen?

Het gebied bij St. Johann in Tirol is met 43 km niet echt groot, zeker niet vergeleken met het nabijgelegen gebied Wilder Kaiser en Kitsbuhel. Maar zeker leuk voor een dag skiplezier en zeker beginners kunnen hier zo de hele week doorbrengen. Juist doordat het zo klein is is het ook veel overzichtelijker dan de nabijgelegen grote gebieden.

Feitelijk lopen de pistes als een soort kerstboom versiering aan één bergzijde naar elkaar toe waarbij het hoogste punt hier zo 1600 meter is. Er zijn in de afdaling wel wat keuzes te maken maar in de basis kun je dus op drie verschillende plekken beneden uitkomen.

Absoluut doen – Aanraders – Ook leuk

De 1 helemaal naar beneden is best een lekker lang stuk en het voordeel is dat je dan in één keer weer naar boven kunt. Een andere lekkere lange afdaling is de combinatie 1-3-4 maar dan moet je wel weer in een paar etappes met verschillende liften omhoog.

Laat maar zitten

Voor enigszins gevorderden zijn de liften helemaal onderaan die je slechts een kort stukje de berg opbrengen natuurlijk totaal oninteressant. Beginnersklasjes kunnen hier lekker hun gang gaan, maar dat is het ook wel. De zwarte 7a ziet er afschrikwekkend uit maar voor de wat meer ervaren skiër is het zeker te doen, je valt hier zeker niet in een halve afgrond.

Handige tips

Met de Super Ski Card kun je hier terecht maar ook in de talrijke omliggende gebieden. Op die manier kun je elke dag ergens anders gaan skiën, best leuk.

Kritische noot

Skitochten, zoals bijvoorbeeld in Saalbach-Hinterglemm heel goed mogelijk zijn, kun je hier op je skibuik schrijven. Het is eigenlijk vooral naar boven; kiezen welke afdaling je nu wilt doen, onderaan aangekomen weer naar dezelfde plaats boven en een nieuwe keuze maken. Wel overzichtelijk.

Prijs

Voor het aantal kilometers dat je hier kunt afleggen is het eigenlijk best aan de prijs; Euro 45,- per dag. Voor wat euro’s meer heb je in Wilder Kaiser 5 keer zoveel kilometers. Natuurlijk betaal je voor kinderen, laagseizoen en meerdaagse kaarten minder, maar de verschillen blijven toch fors.

Lengte bezoek

Zeker voor geoefende skiërs en snowboarders is dit in een dag wel bekeken, vooral omdat er heel dichtbij nog meer skiplezier is te vinden.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

In di hele gebied barst het van de horeca en overnachtingsmogelijkheden. Het is wel een populair gebied, dus echt goedkoop is het niet Je krijgt er veel voor terug zullen we maar zeggen.

Praktische info/openingstijden

Het skigebied is open van december tot april, maar omdat het niet heel hoog is gelegen kan het zijn dat het seizoen later start en eerder eindigt. Hou daarom de website goed in de gaten.

Nog meer wintersport

Er helemaal zin in gekregen? Nog meer wintersport? Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 20 mei 2019