Skigebied Zauchensee

Informatie over skigebied Zauchensee in Oostenrijk

Locatie

Zauchensee 28
A-5541 Zauchensee

Skigebied Zauchensee

Introductie

Zauchensee maakt onderdeel uit van de Salzburger Sportwelt, een groot skigebied net onder Salzburg, dus niet ver over de grens onder München. Hier is echt te zien hoe goed verzorgd een skigebied kan zijn. Een fraaie ondergrondse parkeergarage, een winkelcentrum achtige entree en daarna prima pistes. Totaal 44 km, maar via Flachauwinkl kun je naar Kleinarl skieen. In de buurt, maar niet aansluitend, is het kleinere gebied van Altenmarkt te vinden en iets verder, het middelpunt van de Salzburger Sportwelt: Flachau. Zauchensee is echter absoluut een zelfstandig bezoek waard.

Absoluut doen

Vanaf de Gamskogel loopt een leuke piste 9 (rood / blauw) naar beneden, mooi lang en gevarieerd. Omdat de 9 af en toe splitst en weer samenkomt kun je via allerlei routes naar beneden.

Aanraders

Voor de cracks zijn er meerdere stukken zwart, waarvan de 10 vanaf de Rauchkopf de langste is.

Ook leuk

Vanaf de Rosskopf beginnen de pistes gek genoeg allemaal blauw, en pas meer naar beneden zijn naar keuze stukken blauw, rood en zwart te vinden. Het zit allemaal vrij dicht naast elkaar, dus maak geen vergissing als je nog niet erg ervaren bent.

Laat maar zitten

Er zijn stukjes oefenpiste, die natuurlijk alleen interessant zijn voor echte beginners. Het is de vraag of die hier veel zullen komen.

Geschikt voor…

Van beginners tot cracks, hoewel waarschijnlijk (licht) gevorderden hier het meest plezier zullen hebben.

Ongeschikt voor…

Het is niet echt een plek waar je veel gezinnen ziet. De meeste mensen komen hier echt om te skiën of naar een wedstrijd te kijken. Voor gezelschappen is het wel lekker als je allemaal ongeveer op hetzelfde niveau kan skiën, anders valt de groep al heel snel uit elkaar.

Tips en trucs

Voor degenen die de zwarte piste vanaf de Rauchkopf iets te dol vinden: indien je het eerste stukje over de blauwe naar beneden gaat, kruis je de zwarte een paar keer. Ga je bij de tweede kruising alsnog de zwarte op, dan is die al een stuk beter te doen dan het begin.

Prijs oordeel

Een skipas voor de hele Salzburger Sportwelt biedt veel waar voor zijn geld.

Lengte bezoek

Zauchensee zal tijdens een skivakantie vaak worden gecombineerd met een bezoek aan de andere gebieden in de Salzburger Sportwelt. Zauchensee is dan zeker goed voor een leuke dag.

Goed om verder te weten

In verband met wedstrijden kan een deel zijn afgesloten. Er blijft echter ruimschoots voldoende over om je de hele dag te vermaken.
In de ondergrondse parkeergarage kan gratis worden geparkeerd door skiërs. Vanuit de parkeergarage ben je zo op de piste: een paar liften staan op het dak.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Zauchensee is voor een hap en een drankje prima geschikt. Zowel onderaan, vlakbij de plek waar de parkeergarage is, als op de pistes is voldoende te vinden. Voor een gezellig onderkomen is wellicht Altenmarkt wat geschikter.

Praktische info

Er is geen directe verbinding met het skigebied van Altenmarkt of Flachau, maar er rijdt wel een skibus (Flachau via Flachauwinkl, dus aan de andere kant van de berg ). Naar Flachau is het toch nog wel een stukje…

Nog meer wintersport

Er helemaal zin in gekregen? Nog meer wintersport? Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 20 mei 2019