Snowworld Landgraaf

In Nederland en zin om te skiën of snowboarden? Dat kan in het grootste indoor skicomplex van Nederland in Landgraaf, Zuid-Limburg.

Locatie/bereikbaarheid

Snowworld Landgraaf is gevestigd:
Witte Wereld 1
6372 VG Landgraaf
www.snowworld.nl

Geschikt voor

Iedereen die even op de latten wil staan maar niet ver wil reizen. Of als je het skiën of snowboarden in Nederland wil leren in echte sneeuw om dan op skivakantie een vliegende start te maken.

Oordeel

Dit is natuurlijk onvergelijkbaar met pistes in Oostenrijk, Zwitserland of een ander land met een stevige skireputatie. Het is natuurlijk wel lekker dichtbij, tenminste, het blijft natuurlijk alsnog Zuid-Limburg. Woon je daar ver vandaan dan kan Zoetermeer, het iets kleinere zusje van Landgraaf, en goed alternatief zijn.

Wat ga je doen?

Er zijn 5, wat zij noemen, pistes, maar laten we het niet overdrijven. Hoewel, eentje ervan is een FIS-wedstrijdpiste en stel dus echt wel wat voor. Een achttal liften, waaronder zelfs een stoeltjeslift, brengen je hier naar boven. Vergeleken met een gemiddelde buitenpiste in Frankrijk of elders ben je wel heel snel beneden hier, maar het is toch alleraardigst om hier een paar uur door te brengen.

Indien gewenst of hard nodig wordt hier ski- en snowboardles gegeven. Natuurlijk in de echte sneeuw in plaats van op een borstelbaan zoals elders vaak het geval is. En dat maakt toch echt uit. Eigenlijk is een borstelbaan lastiger en leer je het dus “netter”, maar de sneeuw hier geeft wel een “net echt” gevoel.

Absoluut doen – Aanraders – Ook leuk

Je kunt met gemak hier alles doen wat er te doen is. In een uur, maar ook een paar uurtjes kun je hier wel zoetbrengen. Het is niet voor niets dat ze hier naast dagkaarten ook toegangskaarten verkopen die 1, 2 of 4 uur geldig zijn. Met 2 uur kom je zeker helemaal uit.

Laat maar zitten

Deze indoorhal moet je helemaal zien zitten of helemaal niet zien zitten. Als je er geen zin in hebt, dan moet je beslist hier niet naartoe gaan. Ben je er eenmaal, dan moet je eruit halen wat erin zit.

Handige tips

Zeker als het buiten lekker weer is denk je er niet snel aan om je goed aan te kleden. Maar als je eenmaal een tijdje binnen bent, met een temperatuur constant onder nul, dan ben je blij dat je het toch hebt gedaan. Het is raar om bij 20 graden of meer met je ski-jas of -broek te slepen, maar het is toch echt een aanrader. Kortom, doe gewoon of je naar Oostenrijk gaat en gooi alles in de kofferbak.

Mocht je geen of niet al he materiaal zelf hebben dan is alles hier ook voor een redelijke prijs te huur.

Kritische noot

Het is al met al skitechnisch gezien bepaald geen groot avontuur. Wil je leren skiën dan is dit een prima plek en ook om nog even te oefenen voordat je echt op wintersport gaat is het leuk. Tot slot kan het gewoon leuk zijn om te doen als bedrijfsuitje of verjaardagsfeestje.

Prijs

De prijs loopt van twee tientjes voor een uur tot aan 45 euro voor een dagkaart. Studenten, kinderen of 65+ krijgen korting en op de website zijn ook regelmatig aanbiedingen te vinden. Online een kaartje kopen levert ook nog een heel klein beetje korting op.

Lengte bezoek

Je kunt op de piste terecht voor een uitje, twee uur, vier uur of de hele dag. Ook ’s avonds kun je even langswippen, het is tot laat in de avond open. Daarnaast zien ze je hier graag komen in de horeca en daar mag je zonder enig probleem meer uren spenderen dan op de piste.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Horeca is hier te over. Ook na afloop kun je lang blijven hangen voor een hapje of een drankje. Voor overnachten kun naast de pistes in Hotel SnowWorld of elders in Landgraaf en in de omgeving terecht.

Praktische info/openingstijden

Snowworld Landgraaf is open van 1 oktober tot 31 maart van 09:00 tot 23:00, in het weekend en met vakanties nog een uurtje eerder. Check voor de zekerheid even de website voor eventuele bijzonderheden.

Nog meer wintersport

Er helemaal zin in gekregen? Nog meer wintersport? Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 20 mei 2019