Snowworld Zoetermeer

Midden in de zomer, of wanneer dan ook, skien en snowboarden in Zoetermeer.

Locatie/bereikbaarheid

Snowworld Zoetermeer is gevestigd:
Buytenparklaan 30
2717 AX Zoetermeer
www.snowworld.nl

Geschikt voor

Iedereen die even op de latten wil staan maar niet ver wil reizen. Of als je het skiën of snowboarden in Nederland onder de knie wilt krijgen om daar dan in Oostenrijk van te profiteren.

Oordeel

Dit is natuurlijk onvergelijkbaar met pistes in de buitenlucht die vaak 100 keer zo lang zijn. Maar het is toch ook weer niet onaardig, en het grootste voordeel; een stuk dichterbij dan Les Trois Vallees in Frankrijk, om maar wat te noemen.

Wat ga je doen?

Er zijn 4, wat zij noemen, pistes, maar laten we het niet overdrijven. Maar liefst 10 liften kunnen je hier naar boven brengen, dus er is hier een gemiddelde van 2,5 lift per piste. Daar kunnen ze in Oostenrijk nog wat van leren… Ook de steilste heling hier is beslist geen Hahnenkamm en de lengte is natuurlijk ook onvergelijkbaar met wat je in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk of elders kan vinden.

Er wordt ook op grote schaal ski- en snowboardles gegeven. Natuurlijk in de echte sneeuw, in plaats van op een borstelbaan zoals vaak het geval is.

Absoluut doen – Aanraders – Ook leuk

Tja, je kunt met gemak hier alles doen wat er te doen is. In een uur, maar ook een paar uurtjes kun je hier wel zoetbrengen. Het is niet voor niets dat ze hier naast dagkaarten ook toegangskaarten verkopen die 1, 2 of 4 uur geldig zijn. Met 2 uur kom je zeker helemaal uit.

Laat maar zitten

Tja, eigenlijk moet je dit helemaal zien zitten of helemaal niet zien zitten. Als je hier geen zin in hebt, dan moet je al helemaal niet naartoe gaan. Ben je er eenmaal, dan moet je eruit halen wat erin zit.

Handige tips

Zeker als het buiten lekker weer is denk je er niet snel aan om je goed aan te kleden. Maar als je eenmaal een tijdje binnen bent, met een temperatuur constant onder nul, dan ben je blij dat je het toch hebt gedaan. Het is raar om bij 20 graden of meer met je ski-jas of -broek te slepen, maar het is toch echt een aanrader. Kortom, doe gewoon of je naar Oostenrijk gaat en gooi alle warme kleding in de kofferbak.

Mocht je geen of niet al he materiaal zelf hebben dan is alles hier ook voor een redelijke prijs te huur.

Kritische noot

Het is al met al skitechnisch gezien bepaald geen groot avontuur. Wil je leren skiën dan is dit een prima plek en ook om nog even te oefenen voordat je echt op wintersport gaat is het leuk. Tot slot kan het gewoon leuk zijn om te doen als bedrijfsuitje of verjaardagsfeestje.

Prijs

De prijs loopt van twee tientjes voor een uur tot aan 45 euro voor een dagkaart. Studenten, kinderen of 65+ krijgen korting en op de website zijn ook regelmatig aanbiedingen te vinden. Online een kaartje kopen levert ook nog een heel klein beetje korting op.

Lengte bezoek

Je kunt op de piste terecht voor een uitje, twee uur, vier uur of de hele dag. Ook ’s avonds kun je even langswippen, het is tot laat in de avond open. Daarnaast zien ze je hier graag komen in de horeca, en daar mag je zonder enig probleem meer uren spenderen dan op de piste.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Horeca is hier prima verzorgd. Ook na afloop kun je lang blijven hangen voor een hapje of een drankje. Overnachten zul je waarschijnlijk voor dit evenement niet snel doen maar mocht het nodig zijn dan kun je in Zoetermeer op talloze plekken terecht.

Praktische info/openingstijden

Snowworld Zoetermeer is open van 1 oktober tot 31 maart van 09:00 tot 23:00, in het weekend en met vakanties nog een uurtje eerder. Check voor de zekerheid even de website voor eventuele bijzonderheden.

Nog meer wintersport

Er helemaal zin in gekregen? Nog meer wintersport? Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 20 mei 2019